ACTIVIBIBLIO

  CICLE INICIAL 

Fem teatre amb Titelles a la Biblioteca!!

Els i les alumnes de 1r, durant algunes sessions de Biblioteca, ens hem convertit en petits actors i actrius. En grups, hem escollit un conte, el que més ens ha agradat, després hem pintat els personatges i així hem creat les nostres titelles. Per acabar, hem representat el conte als nostres companys. Ha estat molt divertit posar-nos a la pell del LLOP, de la Caputxeta, de la Rateta, ….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CICLE MITJÀ


Els alumnes de 4t hem dedicat unes sessions de la biblioteca  per  elaborar unes sopes de lletres amb temàtiques referents a la biblioteca, com: els títols dels contes, els personatges, el material, … Després les hem portat als diferents cursos  per a que juguin ….


Alumnes de 6è escoltant les instruccions del joc

FAMÍLIES I SERVEI DE PRÉSTEC 

L'equip de mares de la nostra escola és força actiu i realitzen el servei de préstec molt engrescades, des d'aquí us volem demostrar el nostre agraïment. Els nens i nenes de P3 hem anat a la biblio i sabeu què?... Ens van rebre els REIS de la biblioteca són molt divertits i simpàtics i ens diuen la manera de com escoltar contes,com cuidar-los...

  Els Reis de la Biblioteca ens ensenyen les normes per fer ús de la biblioteca, aquí els teniu : 

 

JOCS OLÍMPICS 

El passat mes de desembre vam celebrar les olimpíades a l'escola!!

Els nens i nenes de primer vam  introduir el tema amb la sessió setmanal de Biblioteca, tot explicant el conte d' “En Teo i els esports”. Després vam jugar a endevinar esports olímpics a través d'unes siluetes,  vam parlar dels nostres esports preferits i els vam dibuixar. Ens va agradar molt fer aquesta activitat.


 KAMISHIBAI 
Els nens i nenes de 2n han estat treballant l'expressió oral amb el Kamishibai i durant uns dies han fet força pràctiques per a explicar contes, aquí teniu un un recull del seu treball.

Els alumnes de 6è han fet un treball a castellà sobre els anuncis. Un dels grups ha hagut d'elaborar un anunci per promocionar el Blog de la la Biblioteca, el resultat d'aquesta feina el teniu aquí!


EL PETIT PRÍNCEP

L’any 2014 es va celebrar el 70è aniversari de la mort d'Antoine de Saint-Exupéry i, l'any 2013, del 70è aniversari de la publicació del llibre El Petit Príncep.
El Departament d’Ensenyament va fer un recull de propostes didàctiques, amb la intenció de facilitar eines i recursos per acostar l'obra i la figura d'aquest intel·lectual europeu i humanista a l'alumnat. 

A la nostra escola la lectura del Petit Príncep és obligatòria a 5è, malgrat tot, creiem que els temes que tracta són prou amplis i prou universals per poder-los treballar a qualsevol nivell.
Des de la Biblioteca us proposem un treball transversal de dinamització de la lectura per a tots els cursos a partir d'aquest llibre.

Aquí teniu l'enllaç oficial, podeu accedir des d'aquesta pàgina a les webs en anglès i castellà. 

Imatge estreta de la web referenciada

També podeu accedir a la informació sobre el musical, que ha prorrogat fins al 8 de març. 

Imatge estreta de la web referenciada 
Al prestatge central de la Biblioteca us deixem una relació de llibres que us seran útils per poder treballar diferents aspectes relacionats amb el Petit Príncep. 

Per la biografia de l'autor : 


Llibre desplegable d'editorial Salamandra: 


Llibres per jugar, crear històries noves : 
Variacions sobre el Petit Príncep 


I els exemplars per a la lectura, dels que també en podeu disposar:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada