GUIA de la BIBLIO

Sigueu benvinguts a la Biblioteca de l'Escola Sant Salvador d'Albatàrrec!

La nostra Biblioteca és un espai més de l'escola, un espai que compartim tots els membres de la comunitat educativa i que acull material que a tots ens agrada molt.
Malgrat ésser aquesta la principal activitat, l'espai de la biblioteca s'utilitza també amb altres objectius, sovint esdevé un espai de reunió, puntualment es fan algunes assemblees, també és un espai de treball per a equips de mestres i alumnes,.. Tot i això el seu principal objectiu és el de BIBLIOTECA, per lo que acull els llibres d'una forma ordenada.

Els materials del nostre fons estan ordenats tenint en compte la utilització de l'espai per diferents grups d'edats, així doncs tenim el racó d'infantil, amb un mobiliari més adequat a la seva edat i necessitats i un espai per a l'alumnat de primària.
El fons bibliogràfic conté al voltant dels 1300 exemplars, essent  llibres de lectura per a totes les edats, llibres de consulta, obres de referència i revistes. Com estan identificats us ho detallem en l'apartat de préstec.

Hi ha una part del nostre fons que encara està per catalogar, es tracta de la col·lecció digital i audiovisual, petita però que cal posar en marxa, continuem treballant per aconseguir-ho.

La vida de la Biblioteca gira en torn al nostre pla lector : L'AVENTURA DE LLEGIR. 

Els objectius que perseguim amb aquest pla són :
 • Fomentar l'hàbit lector i el gust per la lectura en l'alumnat.
 • Potenciar l'ús de la biblioteca escolar com a espai d'aprenentatge en el desenvolupament de les diferents àrees curriculars.
 • Utilitzar la biblioteca com a centre d'estudi autònom, on l'alumnat aprengui a cercar informació.
 • Transformar la biblioteca en un espai educatiu de documentació, informació i formació a disposició de tota la comunitat educativa.
Amb la idea de complementar aquest darrer objectiu s'ha creat aquest blog. Busquem impulsar l'ús de la biblioteca des de dins i fora del centre, iniciant-nos en la transformació a una biblioteca 2.0 i afegint objectius de difusió de les activitats que es duen a terme des de la biblioteca 
Per tal d'assolir aquests objectius l'escola té inclòs en la programació anual de centre un temps per a les activitats de dinamització de la biblioteca on no només es fa promoció de la lectura amb diferents activitats, si no que es treballen aspectes relacionats amb el coneixement de les biblioteques en general i els seus usos, com documentar-se i transformar la informació. 

El pla de Biblioteca implica a un equip de persones per al seu funcionament, format per: 
 • Cap d'estudis: responsable de la coordinació general del projecte. 
 • Mestres responsables biblioteca: l'equip directiu determina cada curs escolar uns coordinadors de biblioteca, una mestra d'educació infantil i una mestra d'educació primària. 
 • Comissió de biblioteca : formada per l'equip pedagògic que inclou els dinamitzadors de biblioteca, els mestres responsables i l'equip directiu. 
Les tasques que es realitzen a la biblioteca són moltes i variades, destinades al bon manteniment de tot el fons. Aquestes tasques són dutes a terme principalment per les coordinadores:  
 • La selecció de bibliografia adequada i coherent amb les necessitats del centre,
 • La catalogació dels llibres i la seva classificació. 
 • El manteniment dels llibres i l'esporga quan sigui necessària. 
 • La recollida de les valoracions dels alumnes. 
 • El disseny i manteniment de les fitxes dels usuaris. 
 • L'organització de les famílies per al servei de préstec. 
 • la difusió de les activitats de dinamització. 
 • La proposta d'activitats de dinamització de caràcter transversal. 
 • El manteniment del blog. 
Per ajudar-nos en aquestes tasques us volem donar quatre indicacions de com fer bon ús de la biblioteca, pitgeu en aquests botons i descobrireu com i quan accedir a la biblioteca, com funciona el servei de préstec i quines normes hem de seguir. 


                                                           
Per últim aquest curs escolar les mestres coordinadores de la Biblioteca som: Pilar Florensa per infantil i la Carme Pardo per primària, si us voleu posar en contacte amb nosaltres, no dubteu en :

Apropar-vos a l'escola en l'hora que tenim de coordinació, els dilluns de 15h a 15,45h. 
Fer un correu a : bibliosantsalvador@gmail.com. 

                                            Us esperem, qualsevol proposta serà benvinguda! Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada