FAMÍLIES

Us anunciem una conferència que pot resultar del vostre interès! 



David Bueno i Torrens (Barcelona1965) és doctor en biologia i professor de genètica a la Universitat de Barcelona. La seva trajectòria professional i acadèmica s’ha desenvolupat a Barcelona i Oxford, i s’ha centrat en la genètica del desenvolupament i la neurociència, i la seva relació amb el comportament humà, també en l'àmbit educatiu. Fa classes de diverses matèries del camp de la genètica i ha publicat més de cinquanta articles científics en revistes especialitzades. En l’àmbit de la divulgació científica, ha publicat nombrosos llibres per apropar la ciència a la ciutadania, així com diversos llibres de text. Col·labora habitualment amb diversos mitjans (El Punt AvuiAraLa Vanguardia). L’any 2010 va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General».


El passat mes de juny ens va deixar en Carles Capdevila, aquest periodista  i pare de professió va ser una persona que sabia fer arribar amb humor i senzillesa missatges que poden resultar útils per a tots els implicats en l'educació, especialment per a les famílies i mestres.

Algunes de les ensenyances que va recollir i que ens poden ajudar en l'art d'educar queden reflectides en les seves publicacions:

La Vida que Aprenc  : es tracta d'un recull d'articles que escrits des del cor, arriben al cor de la gent, tal i com el mateix autor confessava en una entrevista que li van fer al voltant d'aquesta publicació.
"Tot el que he escrit aquí va sobre la vida, no hi ha actualitat"

Del mateix Carles Capdevila podeu llegir " Educar millor", que com diu el propi autor :
"Si hi ha una cosa que es proposa aquest llibre és acompanyar les famílies i els mestres, i aprendre junts a educar amb convicció i optimisme"


No deixeu de gaudir d'aquest filòsof que ens pot ajudar a fer de les nostres vides un món millor! 


Un cop més agraïm a totes les famílies l'esforç que feu per poder participar en les activitats de la Biblioteca.
Ara bé, també pensem en vosaltres i proporcionar-vos  lectures per a la família, aquí us deixem alguna que us pot resultar ben interessant. No els tenim a la Biblioteca i ja fa algun temps que estan publicats, però potser en podem treure algun profit. Cliqueu a la imatge per saber-ne més.
http://www.ara.cat/premium/suplements/criatures/Apostar-educar-positiu_0_879512048.html
Recentment ha mort Rebeca Wild una pedagoga i filòloga alemanya que tenia un particular concepte sobre l'educació, podeu saber-ne més  i descarregar aquest llibre, clicant a la imatge.

https://saltamontesasul.wordpress.com/2013/06/19/descargar-libro-libertad-y-limites-amor-y-respeto-rebeca-wild-videos-pestalozzi-educacion-activa-y-comunidad-de-aprendizaje-el-leon-dormido/



Via llibre - Reportatge literatura infantil i tancament Any Vinyoli

Vegeu aquest reportatge del programa Via Llibre que emet de forma periòdica el canal 33, quatre idees per estimar els llibres i llegir!

LA IMPORTÀNCIA DE LA LECTURA

La lectura és un instrument fonamental en el procés de coneixement i de maduració personal dels vostres fills. Les bones lectures poden deixar empremta, desperten aficions i interessos nous, eduquen la sensibilitat, faciliten el desenvolupament de la fantasia i de la creativitat, ens proporcionen nous coneixements i ens ajuden a entendre altres formes de veure i pensar.

Us oferim unes recomanacions que us poden ajudar a que els vostres fills trobin el gust per la lectura: 

1.- Intenteu que us vegin llegir a casa.
2.- Llegiu en veu alta als vostres fills quan són petits.
3.- Practiqueu la lectura de 10 a 20 minuts cada dia, amb ells.
4.- Valoreu al vostre fill quan estigui llegint, així el motiveu.
5.- Tingueu a casa llibres que els interessin.
6.- En la mesura que pugueu, prepareu un espai acollidor per llegir.
7.- Ajudeu-los a planificar un temps per la lectura.
8.- Doneu-los a conèixer altres formats com els llibres digitals.
9.- Interesseu-vos per les seves lectures de classe.
10.- Compartiu activitats als voltants dels llibres: dibuixar personatges, anar al cinema o al teatre a veure obres relacionades amb els llibres,..
11.- Mireu amb els vostres llibres pel·lícules basades en llibres.

Font: Família i Escola - Generalitat de Catalunya 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada